Българската агенция по безопасност на храните констатира вторично огнище на инфлуенца

...
Българската агенция по безопасност на храните констатира вторично огнище на инфлуенца
Коментари Харесай

БАБХ констатира вторично огнище на птичи грип в Генерал Тошево

Българската организация по сигурност на храните констатира вторично огнище на инфлуенца А (грип) по птиците в Генерал Тошево. Вирусът е открит след осъществен формален контрол по отношение на установено първично огнище. Засегнат е различен индустриален обект, който е софтуерно обвързван с установеното първично огнище. Той още веднъж се намира в землището на Генерал Тошево и в него се отглеждат към 66 хиляди подрастващи птици.

Издадена е заповед на изпълнителния шеф на БАБХ за оповестяване на ограничения за надзор във връзка със болестта в обекта, въз основа на която следва умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици. Целта е ограничение и недопускане на разпространяването на заболяването на други територии.

От Агенцията не престават осъществяването на епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, яйца, артикули и странични скотски артикули, добити от тях, фураж за птици и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обектите.

Напомняме, че птиче месо и артикули, добити в обект, в който е открито огнище на инфлуенца по птиците, не съставляват заплаха за човешкото здраве при съблюдаване на хигиеничните правила за обработка на храни в семейството.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР